sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Sunnuntai, 1848 vallakumouksen muistopäivä, lippu salkoon

Marja Savolainen:
Sunnuntaiaamu valkeni kauniina ja aurinkoisena. Tänään vietetään Unkarin 1848 vallakumouksen muistopäivää ja unkarilaisilla on perinteen mukaan pieni unkarin lippu rintapielessä. Tästä voit tutustua Unkarin kultuuriin lisääkin: Unkarinkulttuurilyhyesti.

Vaikka on pyhä niin teimme töitäkin (viikonloppuisin ei ole kokki talossa) ja Henrikka, ratsastuksen opettaja ja "yleisnaisjantunen", pääsi lähtemään ratsastajien kanssa ajoissa maastoon kun me teimme tänäänkin aamiastiskin ja samalla siivosimme ja peruspuhdistimme keittiötä. Puhdistimme mm. Etikalla kahvin keittimet sekä järjestimme ruokakomeron. Pesimme pyykkiä ja laitoimme lounaan esille. Pääsemme myös valmistamaan illallisen sitten kun sen aika on, pörköltiä ( pörkölt) ja perunoita, sekä salaattia. Tosi mukavaa!

Tuntuu, että olisimme olleet täällä jo kauemminkin, olemme kotiutuneet niin hyvin :)

Iltakoneella tuli lisää Kiipulan väkeä eli puutarhan opiskelijoita 3 ja heidän opettajansa. Eli nyt on meidän mökki täynnä väkeä. Sauna lämpisi tänäänkin ja menimme myös suolapaljuun köllimään, voin kertoo että 26% suolavesi on todellakin suolaista. Touhukas sunnuntaipäivä ja paljon on jo koettu. Tässä pari kuvaa tämän päivän työmaalta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti